Ličko – senjskoj županiji dodijeljen certifikat ICPR

Zagreb, 26. rujna 2011. – Župan Ličko – senjske županije Milan Jurković i koordinator županijskih  projektnih timova zamjenik župana Milan Krmpotić te članovi županijskih timova danas su na završnoj svečanosti projekta primili certifikate za uspješno proveden program certifikacije regije za ulaganja (Investment Certification Programme for Regions – ICPR). Svečanosti su nazočili Domagoj Ivan Milošević, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za investicije, Nj. E. Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u RH, visoki predstavnici veleposlanstava i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, župani, predstavnici županija i razvojnih agencija te ostalih institucija na županijskoj razini koje su sudjelovale u projektu.

icpr.jpg

Događaj je obilježio završetak i uspješnu provedbu jednog od najkompleksnijih projekata tehničke pomoći financiranog iz pretpristupnih fondova Europske unije (IPA komponenta III C), ukupne vrijednosti 2,5 milijuna eura. U projekt je bilo uključeno 20 županija, s više od 230 predstavnika institucija na županijskoj razini  koji su aktivno sudjelovali u projektu i značajno unaprijedili svoja znanja i vještine u području privlačenja ulaganja.

Tijekom 20 mjeseci trajanja projekta, članovi županijskog tima su u suradnji s timom od 35 međunarodnih i lokalnih stručnjaka, uspješno pripremili svu potrebnu dokumentaciju kako bi zadovoljili tražene standarde. To obuhvaća standarde za prikupljanje, usklađivanje i pružanje informacija ulagačima (informacijski standard), dostupnost i uređenost ulagačkih lokacija (imovinski standard), te definiranje prioritetnih sektora i donošenje marketinške strategije županija za privlačenje izravnih ulaganja (marketinški standard).

Osam županija koje su sudjelovale u Osnovnom Programu certificiranja regija za ulaganja (ICPR), ocjenjivano je po tri standarda, a rezultati pokazuju kako je svaka županija certificirana s iznimnim uspjehom barem u jednom standardu. Među 12 županija koje su sudjelovale u Naprednom ICPR-u, čak četiri županije ostvarile su izniman uspjeh u sva četiri ocjenjivana standarda.

icprlogo.jpg