Jesen u Lici 2016

Osamnaesta po redu tradicijska izložba "Jesen u Lici" održana je u organizaciji Razvojne agencije Ličko-senjske županije - LIRA-e,  Ličko-senjske županije, i Grada Gospića, a održana je od 30. rujna – 02. listopada 2016. g.  na Trgu Stjepana Radića u Gospiću.
Manifestaciju je svečano otvorio župan Ličko-senjske županije g. Milan Kolić. Izložba je privukla pozornost mnoštva uzvanika i posjetitelja iz cijele Hrvatske. Otvorenju su također nazočili i predstavnici stranih veleposlanstava iz 19 zemalja akreditiranih u Republici Hrvatskoj, specijalizirani za gospodarsko – diplomatske poslove.
Na 4.000 m2  izložbenog prostora predstavljeno je 260 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije. Na izložbi su prikazani autohtoni poljoprivredni, prehrambeni, uporabni i ukrasni predmeti karakteristični za krajeve iz kojih izlagači dolaze. Izlagači su bili obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i mala trgovačka društva i udruge.
Osim izložbeno-prodajnog dijela održan je i bogat kulturni program uz nastup 16 kulturno umjetničkih društava. I na ovogodišnjoj „Jeseni u Lici“ održane su prezentacije starih zanata i demonstracije tradicionalnog načina pečenja rakije.
U sklopu manifestacije organizirana je i izložba autohtonog ličkog goveda – ličke buše, te izložba ličke pramenke.
Organizirano je i ocjenjivanje najboljih proizvođača meda, sira i rakije i to 14. po redu ocjenjivanje meda, 10. po redu ocjenjivanje sira i 8. po redu ocjenjivanje ličkih voćnih rakija (šljivovica, kruškovača, jabukovača, rakija od drijena i  dunjevača).  Najboljim proizvođačima su dodijeljena priznanja i nagrade. U sklopu večernjeg programa, dodijeljene su i nagrade za najbolji etno nastup proizvođača, nagrada za najboljeg gostujućeg izlagača te nagrada za najboljeg proizvođača.
Osim izlagača, direktnu korist od manifestacije su imali vlasnici ugostiteljskih i smještajnih objekata na području Gospića i okolice. Svi smještajni kapaciteti su za vrijeme trajanja „Jeseni u Lici“ bili popunjeni.
Potičući daljnji razvoj i povećanu kvalitetu autohtonih proizvoda Like, manifestacija “Jesen u Lici” od velikog je značaja za Ličko-senjsku županiju te kao takva  ima značajnu ulogu u poticanju razvoja kontinentalnog turizma.  Izložbu je posjetilo 35.000 posjetitelja. 

Svečano otvaranje Izložbe Jesen u Lici

Prijam Diplomatsko-gospodarskog kluba u posjeti Ličko-senjskoj županiji

Izložba Jesen u Lici - Izlagači

Otvorenje biste Bogoljubu Kosoviću u povodu 170 godina Hrvatskog šumarskog društva i otvorenje Izložbe Hrvatskih  Šuma „Šuma okom šumara“

Izbor miss Ličko-senjske županije za miss Hrvatske i dodjela nagrada najuspješnijim izlagačima na izložbi Jesen u Lici, dodjela nagrada TZ Grada Gospića – Zeleni cvijet, dodjela nagrada Najljepše fotografije Grada Gospića, modna revija „Etno Mara“- glazbeni gost - tamburaški sastav „Satir“

Proglašenje najbolje ocjenjenih grla na 7. izložbi ovaca Ličko-senjske županije i 1. Izložbi buša Ličko-senjske županije