Nova projektna ideja za Opću bolnicu Gospić

Opća bolnica Gospić poslala je projektni prijedlog na poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Razvojna agencija Ličko-senjske županije – LIRA pružila je tehničku pomoć u pripremi projektnog prijedloga za navedeni poziv, te su zajedno uspješno predali projektni prijedlog pod nazivom „Izgradnja građevine javne namjene, društvene namjene – zdravstvena i garaža za potrebe bolnice“.

Navedenim projektnim prijedlogom ostvarit će se sljedeće aktivnosti:

1. Dvije podzemne etaže: garaža za potrebe bolnice s rampom za pristup vozilima i parkirališnim prostorima, stubište, dva dizala, kotlovnica i skladište za potrebe zdravstvene djelatnosti.

2. Prizemlje: konferencijska dvorana za 100 osoba, 2 učionice za srednju medicinsku školu, kabinet vještina, dvije sale za sastanke za 10 osoba, muzej medicinske opreme- edukacijski centar, biblioteka, sanitarije, horizontalne komunikacije, stubište i 2 lifta.

3. Kat: specijalističko-konzilijarna djelatnost- 20 ambulanti, 5 sestrinskih soba, sanitarije, horizontalne komunikacije, stubište i dva lifta.

LIRA je u sklopu projekta „PriLika za razvoj“ KK.10.1.3.03.0020 pružila tehničku pomoć u pripremi projektnog prijedloga za OB Gospić.