STUDIJSKO PUTOVANJE U ZADAR

U sklopu projekta „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko-senjske županije Faza II“ sufinanciranog iz sredstava Europske unije u okviru Programa IPA- Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. organizirano je studijsko putovanje u Zadar dana 20. svibnja 2015. godine te je dogovoren sastanak sa Agencijom za razvoj ZADRA NOVA.

Sastanak je sazvan radi uspostavljanja suradnje i razmjene znanja, vještina i iskustava između razvojnih agencija Zadarske županije i Ličko-senjske županije te članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Zadarske županije i Ličko-senjske županije radi aktivnog, poduzetnog i koordiniranog djelovanja u području zapošljavanja te razvoja i jačanja ljudskih potencijala na području navedenih županija.

Članovi Lokalnog partnerstva razmjenili su iskustva o problemima i potrebama samog Lokalnog partnerstva u svrhu jačanja istog, također su predstavili i primjere dobre prakse Lokalnog partnerstva. Predstavljen je projekt STEP FORWARD i projekt Lokalno partnerstvo

za zapošljavanje Ličko-senjske županije Faza II te je bila konstrutkivna rasprava i razmjena iskustava o projektima iz područja tržišta rada i razvoja ljudskih potencijala.

Sudionici studijskog putovanja prisustvovali su i na Glavnoj sjednici Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoja ljudskih potencijala Zadarske županije na kojoj je, među ostalim, prihvaćen nacrt Strategije razvoja ljudskih potencijala i Akcijski plan 2014.-2020. te su predstavljeni i usvojeni dokumenti o osnivanju Centra za inicijative u zapošljavanju i razvoju ljudskih potencijala Zadarske županije koji se osniva u sklopu projekta Step Forward nositelja Javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE.