Izrada projektno-tehničke dokumentacije za energetsku obnovu i rekonstrukciju – dogradnju zgrade Osnovne škole Zrinskih i Frankopana u Otočcu

Projektni prijedlog Izrada projektno-tehničke dokumentacije za energetsku obnovu i rekonstrukciju – dogradnju zgrade Osnovne škole Zrinskih i Frankopana u Otočcu pripremljen je u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Projektni prijedlog se odnosi na „Izradu projektno-tehničke dokumentacije za energetsku obnovu i rekonstrukciju – dogradnju objekta (zgrade) Osnovne škole Zrinskih i Frankopana u Otočcu radi poboljšanja uvjeta za odvijanje redovnih i izvannastavnih procesa u osnovno-školskom obrazovanju. Prilika je to za podizanje prostornog i materijalnog standarda Osnovne škole Zrinskih i Frankopana. Uz dogradnju postojećeg objekta zgrade Škole, planira se i uvođenje produženog boravka nakon nastave. Ideja je da izvođenje redovne i izvanredne nastave, te organizacija produženog boravka budu kvalitetniji, sadržajniji i u skladu s standardima moderne osnovne škole koja će stvoriti temelj budućnosti.

Tehničku i stručnu pomoć u pripremi projektnog prijedloga pružila je Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije LIRA u sklopu projekta „PriLika za razvoj“ KK.10.1.3.03.0020.