Javni poziv za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi

 Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavilo Javni poziv za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi.

Cilj i svrha Programa usmjeravanja i rasporeda za poticanje održivog povratka na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi kroz financijsku potporu jedinicama lokalne samouprave u 2022. godini.

Program je poticaj održivog povratka stanovništva na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi putem financijske pomoći jedinicama lokalne samouprave u provedbi projekata i aktivnosti koje doprinosi Zakon o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima , a time i stvaranju boljih i kvalitetnijih uvjeta života na prostoru obuhvata Programa, te stvaranju preduvjeta ostanka, povratka i naseljavanja potpomognutih područja i područja posebne državne skrbi.