LIRA SUDJELOVALA NA TEMATSKOJ PREKOGRANIČNOJ RADIONICI U KARLOVCU

U četvrtak, 25. svibnja 2022. godine, predstavnici LIRA-e, na čelu sa ravnateljem, sudjelovali su na prekograničnoj radionici koja je održana u sklopu projekta EXCOVER u Karlovcu.

Suradnja privatnog i javnog sektora, uz sudjelovanje lokalnog stanovništva u kreiranju ponude, nužni su kako bi Karlovačka županija, ali i druga projektna područja postala turističko odredište, a ne samo tranzitno mjesto na putu turista do obale i velikih gradova.

Zaključak je to prekogranične radionice, održane u prekrasnom Starom gradu Dubovcu, na kojoj su osobno sudjelovali brojni partneri iz Italije i Hrvatske, dok su se ostali pridružili putem Zoom platforme.

Domaćin ovog događanja bila je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, te je radionica uključivala prezentacije istraživanja Sveučilišta u Bologni i Sveučilišta u Udinama, predstavljanje nove strategije pozicioniranja, kao i najavu novih turističkih paketa u Karlovačkoj županiji, gdje se povijest, prirodna i kulturna baština uz potporu gastronomije vođene tradicionalnim pivarima isprepliću i stvaraju izvanrednu turistički ponudu Karlovačke regije.