Prvi Inicijalni Sastanak Partnera na Projektu "CAMPUS"

Ovaj tjedan je u prelijepom talijanskom gradu Ferrari održan prvi inicijalni sastanak partnera projekta "CAMPUS - Climate Adaptation Plans for UNESCO Sites", koji se sufinancira iz Programa prekogranične suradnje INTERREG VI-A Italija – Hrvatska 2021. – 2027. Na sastanku su sudjelovali svi projektni partneri, uključujući i predstavnike Javne ustanove Razvojne agencije Ličko-senjske županije - LIRA-e.

Projekt predstavlja hvalevrijednu prekograničnu suradnju između Italije i Hrvatske, s ciljem uspostavljanja sustava praćenja i planova prilagodbe klimatskim promjenama na UNESCO-ovim lokacijama u obje zemlje (Italija - Ferrara, Monte Sant´Angelo i Delta del Po Veneto; Hrvatska - NP Plitvička jezera, Trogir i Dubrovnik). Implementacija standarda programa CBC Italija-Hrvatska bit će ključna za zaštitu i očuvanje ovih jedinstvenih područja.

Na sastanku su predstavljeni projektni partneri, ciljevi, aktivnosti, pilot projekti, strategije te očekivani rezultati projekta CAMPUS. Uz to, omogućeno je osobno upoznavanje partnera, što je potaknulo uspješnu komunikaciju i razmjenu znanja, iskustava i dobrih praksi.

Sudionici su dogovorili i daljnje korake kako bi osigurali uspješnu provedbu projekta, čime se dodatno učvrstila njihova posvećenost zajedničkom cilju zaštite izvanrednih UNESCO lokacija od izazova koje donose klimatske promjene.

Više o projektu, njegovim dionicima i aktivnostima možete vidjeti na službenoj web stranici projekta: https://www.italy-croatia.eu/web/campus .