Mjera informiranja Interreg Europe
Program međuregionalne suradnje Interreg Europe objavio 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga

Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije – LIRA organizirati će mjeru informiranja u sklopu 2. poziva na dostavu projektnih prijedloga koji je objavio Program međuregionalne suradnje Interreg Europe.

Mjera informiranja održat će se u sklopu provedbe projekta „PriLika za razvoj“ u prostorijama Ličko-senjske županije 6. travnja 2023. godine, s početkom u 9.00 sati.

Ukupna vrijednost projekta „PriLika za razvoj“ je 8.625.910,80 kn, a bespovratna sredstva iznose 7.332.024,06 kn.

Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Provedba projekta započela je 1. travnja 2019. godine, a završava 31. prosinca 2023. godine.

Cilj projekta je potaknuti veću iskorištenost sredstava EU fondova u Ličko-senjskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora Javne ustanove Razvojne agencije Ličko-senjske županije – LIRA-e, koja kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata djeluje na jačanje kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja u pripremi i provedbi projekata.

Više o Programu:

Interreg Europe je program međuregionalne suradnje koji sufinancira Europska unija, te se kroz njihove aktivnosti nastoje smanjiti razlike u razinama razvoja, rasta i kvalitete života unutar i između europskih regija. U novom financijskom razdoblju koje traje od 2021. do 2027. godine odobren je proračun od 379 milijuna eura za pomoć lokalnim, regionalnim i nacionalnim vlastima diljem Europe da razviju i provedu naprednije politike. Proces je to kojim se nastoji stvoriti okruženje i prilike za razmjenu rješenja za pitanja regionalnog razvoja. Program prvenstveno podržava razmjenu dobrih praksi i učenje o politikama među europskim regijama u 29 zemalja – EU27, Norveškoj i Švicarskoj.

Više informacija možete pronaći na https://www.interregeurope.eu/ .