Najava održavanja Uvodnog (kick-off) sastanka projekta ECOFOODCYCLE

Dana 10. srpnja 2024. godine s početkom u 10,30 sati u Konferencijskoj dvorani Razvojnog centra Ličko-senjske županije, a u organizaciji Javne ustanove Razvojne agencije Ličko-senjske županije – LIRA-e, održat će se Uvodni (kick-off) sastanak u okviru Interreg projekta ECOFOODCYCLE.

Na sastanku će se predstaviti navedeni projekt ECOFOODCYCLE - Reducing Food Waste and its Environmental Footprint through Sustainable Food Systems, sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj iz programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2021.-2027., u kojem je Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije – LIRA vodeći partner.

Projekt ECOFOODCYCLE će se pozabaviti upravljanjem otpada od hrane  promicanjem održivih praksi i rješenja u odabranim programskim područjima, u konačnici smanjujući utjecaje na okoliš, posebice emisije stakleničkih plinova. Ključne strategije uključuju pilot aktivnosti, događanja za podizanje svijesti javnosti i uspostavu prekogranične jadranske mreže dionika.

Smanjenjem bacanja hrane, projekt ECOFOODCYCLE nastoji zaštititi okoliš, očuvati resurse i poboljšati ekonomske i ekološke rezultate.

Partneri na projektu su Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Sveučilište u Rijeci - Ekonomski fakultet, Venecijanski Klaster, ECAMRICERT S.R.L., Sveučilište Foggia, Nacionalna konfederacija obrtničkog sektora i malih i srednjih poduzeća Abruzzo, dok je pridruženi partner na projektu Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac.

Projekt vrijedan €2.277.999 sufinanciran je sredstvima Europske unije u iznosu od 80% iz INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2021. – 2027.