Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je prvi javni poziv za dostavu projektnih prijedloga suradnje mikro i malih poduzeća na pograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore u okviru Fonda projekata malih vrijednosti (Small Project Fund - SPF), projekta EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness).

Po prvi put na ovom programskom području, mikro i malim poduzetnicima na raspolaganju stoji ukupno 10.265.087 eura EU sredstava, od čega je kroz prvi poziv raspoloživo 3.000.000,00 eura.

Financijska potpora će se odobravati za razvoj i prilagodbu poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, poticanje razvoja lokalnih mikro i malih poduzeća, sa snažnim naglaskom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa, razvoj pilot akcija i novih poslovnih rješenja, uz istovremeno unaprjeđenje njihove prekogranične poslovne suradnje.

Europskim sredstvima može se sufinancirati do 85 % ukupne vrijednosti projekta, pri čemu najviši iznos europskih sredstava koji je moguće ostvariti po malom projektu iznosi 200.000,00 eura.

Više informacija o javnom pozivu, početnoj konferenciji i informativnim radionicama za poduzetnike možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://hamagbicro.hr/objavljen-prvi-javni-poziv-za-novi-projekt-embrace/