Održana mjera informiranja u Općini Udbina

Jučer, 4. rujna 2023. godine, u prostorijama Općine Udbina održana je mjera informiranja na temu otvorenog Javnog poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije “ (SF.3.4.11.01.)

Na mjeri informiranja prisustvovali su predstavnici Općine Udbina. Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije provodi se radi adresiranja rizika od daljnjeg socijalnog isključivanja starijih osoba i osoba s invaliditetom te kao bi im se omogućila svakodnevna pomoć i podrška.

Mjera informiranja održana je u sklopu provedbe projekta „PriLika za razvoj“. Ukupna vrijednost projekta „PriLika za razvoj“ je 8.625.910,80 kn, a bespovratna sredstva iznose 7.332.024,06 kn. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Provedba projekta započela je 1. travnja 2019. godine, a završava 31. prosinca 2023. godine. Cilj projekta je potaknuti veću iskorištenost sredstava EU fondova u Ličko-senjskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora Javne ustanove Razvojne agencije Ličko-senjske županije – LIRA-e, koja kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata djeluje na jačanje kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja u pripremi i provedbi projekata.