U sklopu projekta „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Ličko-senjske županije Faza II“ sufinanciranog iz sredstava Europske unije u okviru Programa IPA- Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. u trajanju od 17. veljače 2015. godine do 16. veljače 2016. godine održana su 4 redovna sastanka LPZ-a, na mjesečnoj bazi održavani su sastanci projektnog tima, održane su dvije radionice na temu: “Potencijalni izvori financiranja” i “Proračun i financijsko praćenje” te sastanak sa Lokalnim partnerstvom Zadarske županije u svrhu uspostavljanja suradnje i razmjene znanja, vještina i iskustava organiziranog u sklopu projektne aktivnosti -Studijsko putovanje.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje sudjelovalo je na manifestaciji “Jesen u Lici” i Sajmu poslova gdje smo predstavili poduzetnicima rad Lokalnog partnerstva.

Prikupljena je 31 projektna ideja, te je usvojen Akcijski plan u kojem je naveden 21 projekt i Izvješće o provedbi Strategije razvoja ljudskih potencijala Ličko-senjske županije.

Dana 10. veljače 2016. godine održan je i zadnji sastanak u sklopu provedbe navedenog projekta na kojem su članovi dali svoje prijedloge i ideje za daljni rad Lokalnog partnerstva.