Novi projektni prijedlog za Strukovnu školu Gospić


Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije – LIRA uspješno je pripremila projektni prijedlog za korisnika Strukovnu školu Gospić pod nazivom „Rekonstrukcija – dogradnja zgrade Gimnazije Gospić i Strukovne škole Gospić“ u sklopu javnog poziva „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“, C2.1.R2.I1.01, a koji proizlazi iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

Cilj projektnog prijedloga je dogradnja zgrade i osiguravanje adekvatnog prostora za izvođenje nastave, poboljšanje uvjeta za kvalitetnije strukovno obrazovanje i rad učenika, učitelja i vannastavnog osoblja.

Predviđene aktivnosti su izrada projektno tehničke dokumentacije, rekonstrukcija-dogradnja zgrade Strukovne škole i Gimnazije Gospić koja se sastoji od idejnog, glavnog i izvedbenog projekta s pripadajućim elaboratima te izrada troškovnika.

Rekonstrukcijom-dogradnjom planira se cjelovito prostorno rješenje za izgradnju učionica i ostalih prostora koji su sada nedostatni za provođenje nastave Strukovne škole Gospić.

Tehničku i stručnu pomoć u pripremi projektnog prijedloga pružila je Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije-LIRA u sklopu projekta „PriLIKA za razvoj“ KK.10.1.3.03.0020.